Skip to content

Business Intelligence Consultant

Nederland, Zuid-Holland, Den HaagFortezza Data

Functieomschrijving

WAT GA JE DOEN

Bij het Data & Analytics team werk je met nieuwe technieken in het Microsoft Azure platform op het gebied van data management en analytics, zoals PowerBI, Azure Data Factory en Azure SQL Databases. We zijn een team van gedreven probleem oplossers. We zijn altijd positief en we werken door tot het klaar is. We zijn pragmatisch en hands-on. Hoe pragmatisch? Iedereen bij Fortezza Azure kan code lezen en schrijven om oplossingen te bouwen, van developers tot projectmanagers en team leads. Ben je al meerdere jaren bezig met de Microsoft BI-stack en ben je toe aan een nieuwe uitdaging waarbij de nieuwste Azure oplossingen voor data & analytics? Dan is de volgende positie geknipt voor jou.


Wil je weten welke projecten je gaat doen als je bij ons start als business intelligence consultant?

In het eerste kwartaal ga je aan de slag bij onze eigen klant projecten. Zo ben je meteen lekker aan de slag en leer je onze werkwijze en aanpak kennen. Ook weten we op deze manier waar je goed in bent en op welke vlakken je jezelf nog verder en ontwikkelen. We nemen deze ontwikkeling op in je eCIP en zorgen direct voor de juiste training en begeleiding. Na het eerste kwartaal kijken we samen welke opdrachten het beste bij jou passen.


Jouw eerste project is het verder uitbouwen van de DataHub van een van onze vaste klanten, een internationale groothandel in de maakindustrie. Je hebt, onder begeleiding van een senior collega, contact met de Finance Director voor de vertaling van business requirements naar technische oplossingen. De backlog hou je bij in Azure DevOps. Verder werk je met (o.a.) SQL, SSIS en power BI om de business control cyclus over 4 bronsystemen te integreren, waaronder Dynamics 365 CRM, FO en AX2009. Nu de basis rapportages in gebruik zijn, willen ze de dashboards en inzichten naar het volgende niveau brengen. Jouw inzicht, mening en aanpak worden hierin belangrijke elementen om onze klant verder te helpen.


Je tweede project is het verder ontwikkelen van de Azure DataHub van een van onze vaste klanten, een internationale groothandel in producten voor de grafische industrie. Ook hier ben je samen met een senior collega bezig om samen met de IT manager de backlog op te stellen en de beste data oplossingen te realiseren. Je bent aan de slag met (o.a.) Azure DevOps, Azure SQL databases, Azure Data Factory en Power BI. Niet alleen ben je bezig om data te integreren uit het maatwerk ERP systeem (met 25 separate adminstraties), maar ben je ook betrokken bij het migreren van alle CRM en ERP data in de aankomende vervanging van het ERP pakket voor een nieuw Dynamics platform. In de planning staat ook de activering van het Microsoft Power Platform, dus jouw kennis over Power Apps, Power Automate/ LogicApps gaat hands-on ontwikkeld worden.

Je derde project is meebouwen aan het fundament van de Azure DataHub van een van onze vaste klanten, een internationale leverancier van high-tech machines voor de maakindustrie. Hier staat niet alleen de ontwikkeling van inzichten via rapportages centraal, maar gaan we eerst aan de slag om het fundament voor data management, van kwaliteit en governance tot integratie en analyse, op de juiste manier vorm te geven. Je werkt op het Azure platform met (o.a.) Azure SQL databases, LogicApps, Azure Webservices, Power BI en het Power Platform.


Zo ben je al 3-4 dagen per week lekker gevuld met uitdagende projecten. Afhankelijk van je ambities en leercurve, zullen we de overige dagen inzetten op het volgen van de juiste trainingen en/of meedraaien op een nieuwe traject bij een internationale producent van industriële tapijten voor het bouwen van een Data Warehouse op Azure.


WIE BEN JIJ ALS MENS

Wij hoeven jou de waarde van data niet uit te leggen. Met veel plezier en passie ben jij al meerdere jaren actief in het data werkgebied. Inmiddels heb jij het senior niveau bereikt. Jij bent in staat je eigen werk te organiseren en coördineren en bent dus zelfredzaam en zelfsturend. Jouw analytische vermogen en vernieuwend denken maken dat jij in een project meerwaarde weet te creëren. Omdat je graag voor verschillende klanten werkt ben je resultaatgericht en klantgericht.

Wij hebben bij Fortezza grote groeiambities en zoeken ook iemand die met ons mee wil en kan groeien. Een groeiende organisatie betekent dat niet alles voor je uitgeschreven is, maar daar vind jij juist je uitdaging in. Jij gaat zelfstandig en proactief aan de slag en stelt de juiste vragen. Als anderen jou zouden moeten omschrijven zouden de woorden “nieuwsgierig” en “eager to learn” bij hen naar boven komen.


GROEIPAD

Ons team gaat de komende tijd alleen maar groeien, dus er zullen zich steeds nieuwe uitdagingen voortdoen. Wij hebben een veelzijdig bedrijf met verschillende kennisdomeinen. Daardoor is het onmogelijk om 1 duidelijk carrière pad voor je uit te schrijven. Wij gaan graag met jou om de tafel zitten om dit te bespreken en te waarborgen in onze eCip (Employee Continious Improvement Program) cyclus. Om je groei te realiseren bieden wij jou de ruimte en het budget door middel van opleidingen, cursussen, certificaten en conferenties.

Vereisten

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE

  • Minstens HBO/WO werk- en denkniveau 
  • Minimaal 5 jaar werkervaring als BI consultant
  • Kennis van datamodellen & databases en data integratie
  • Kennis van Microsoft BI-stack en Azure
  • Analytisch vermogen
  • Nieuwsgierigheid en zelfstandigheid


WAT KRIJG JE VAN ONS

WERKEN BIJ FORTEZZA

Fortezza wil in de frontlinie staan van nieuwe ontwikkelingen op IT-gebied. Dit leidt namelijk tot de beste oplossingen voor onze opdrachtgevers én is ook goed voor onze eigen ontwikkeling. Onze ambitie? Om onze klanten succesvol te maken in de digitale transformatie. Wij doen dit op vier kennisgebieden: IT service management, Software Development, Data en Security. Klanten zijn sterk afhankelijk van hun IT-omgeving en een goede transformatie vraagt om een stevige en betrouwbare strategische IT-partner. Wij ontzorgen bedrijven op IT-gebied en bieden consistente en betrouwbare dienstverlening. Maar we denken ook een stap verder en zoeken continu naar nieuwe en betere oplossingen. En dat kenmerkt ook de mensen die je bij ons op de werkvloer tegenkomt: specialisten met passie voor hun werk die zaken goed regelen en al over veel kennis en kunde beschikken, maar die absoluut nog niet klaar zijn met doorgroeien en verdere ontwikkeling.

 

Fortezza is ambitieus en wil echt impact maken. Dit kan alleen met mensen die het beste uit zichzelf willen halen. Voor deze mensen willen wij de beste werkgever zijn. Wij willen dat mensen het bij Fortezza naar hun zin hebben, dat ze echt iets kunnen toevoegen en dat ze zich verder kunnen blijven ontwikkelen. Om deze groei te stimuleren zorgen wij voor een werkomgeving waar jij eigenaarschap kan nemen in projecten of onderdelen van projecten en je activiteiten zelf kan indelen en organiseren. Omdat wij bij Fortezza niet geloven in een organisatie met een wildgroei aan managementlagen zoeken wij het type “niet lullen, maar poetsen”. Wij houden van ondernemen en aanpakken, oftewel aan en gaan!


INTERESSANTE BAAN?


of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar